Al meer dan 25 jaar werken we bij NDOC aan uiteenlopende projecten. Elk project is anders. Elke aanpak is anders. Elke uitkomst is uniek. Elke dag leren we weer. Van onze successen, van onze fouten. Om morgen weer aan de slag te gaan met meer ervaring dan vandaag.

De fraaie plaatjes op deze website zijn een mooi voorbeeld van onze successen van gisteren. Maar wat ze niet laten zien zijn de inspanning die eraan vooraf ging.


Ruim 30 jaar geleden liet mijn leraar grafisch ontwerpen -Hans Gerritsen- me in verschillende stijlen een quote van John Ruskin kalligraferen. ’Kwaliteit komt nooit toevallig tot stand, het is altijd een uitkomst van een intelligente inspanning’ Dit is een waarheid als een koe. Dus om tot al die fraaie plaatjes op deze site te komen moet er eerst een hoop werk worden verzet. Snel aan de gang dus.


We researchen, schetsen, ontwerpen, wikken en wegen, maken keuzes, een planning en een implementatieplan. We sturen fotografen, copywriters, mediabureaus, drukkerijen etc aan. Daarnaast houden we het budget in de gaten en hebben nauw contact met de opdrachtgever. Alles voor dat ene plaatje op de site? Nee natuurlijk niet, dat is bijzaak. Alles om de organisatie of product van de opdrachtgever dat podium te geven wat het verdient.


Lex Kaasschieter

Art Director

Wat we doen

Onze roots liggen in design. Maar, wij denken allang niet meer in de verschillen tussen communicatie en design of andere disciplines. Juist niet. Wij stemmen ze op elkaar af en denken en creëren vanuit een heldere identiteit, met een goed verhaal. De rest volgt dan vanzelf.

Onze aanpak

Heb je het nog niet helemaal scherp waar je merk of organisatie voor staat dan gaan we deze eerst samen onderzoeken en definiëren. We zoeken uit hoe jouw merk of organisatie zich gedraagt, waar je voor staat, waar je naar toe wilt en waar je vandaan komt. Is de identiteit van jouw merk of organisatie eenmaal helder dan worden de creatieve keuzes die we samen maken dat ook. Je identiteit raakt alles en iedereen in alle lagen van je bedrijf. Je producten en diensten. Je strategie en visie. Het past allemaal aan de kapstok. Met dat verhaal richten we ons tot je doelgroep. Via een campagne. Via een social media strategie. Verpakkingen en wat nog meer nodig is. NDOC zorgt voor een uitstraling waar jouw doelgroep zich aan wil verbinden. Kortom, wij maken jouw merk of organisatie zichtbaar, herkenbaar én voelbaar. Online en offline creëren wij impact met een hoge gunfactor.

Dat doen we niet per se alleen. Wij zijn geen alleskunners. Dat willen we niet zijn. Als je in alles goed wilt zijn, ben je nergens echt goed in. Maar we willen wel het beste mogelijke product leveren. Daarom vliegen we soms specialisten in. Mensen waar wij van weten wat jij eraan hebt. Van fotografen tot mediastrategen. We ontrafelen de opdracht, schuiven expertise in waar nodig en houden de regie.

We doen er dus alles aan om samen tot het beste resultaat te komen. Wij geloven in samenwerking. Maar wel op de manier die bij de opdracht en bij de opdrachtgever past. Geloof jij ook dat het beste resultaat tot stand komt door samenwerking dan zijn wij het bureau voor jouw organisatie.

Meer weten?

Bel Lex
0344 57 28 57
Wanted: (meewerkend) Traffic manager (32-40 uur)Of laat een
bericht achter

NDOC.nl is de werknaam van Nout Design BV / Privacy verklaring / Algemene voorwaarden